Пенчо Стоянов - учителят, който води дълга битка с директора

...
Пенчо Стоянов - учителят, който води дълга битка с директора
Коментари Харесай

Пловдивски учител се пребори за правото си да преподава отново, днес се завръща

Пенчо Стоянов - учителят, който води дълга борба с шефа на ОУ " Пенчо Славейков " Екатерина Делинова през днешния ден би трябвало да се завърне на работа, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

В 8,00 часа Стоянов дошъл в учебното заведение със известието на пловдивския съд, в което написа, че е възобновен на работа и в 2-седмичен период от узнаването на решението може да се яви при работодателя си. 

Магистратите изпратили решението си още на 6 юни, то  обаче пристигнало при юрист, който към този момент не съставлява Пенчо. Случайно научихме, описа пред наш кореспондент брачната половинка на учителя, която е негов правилен покровител и от самото начало на борбата за правдивост. 

По думите й и през днешния ден директорката още веднъж пробвала да го размотава и заплашва, че го съди за уронване на престижа. 

Припомняме, че предходната седмица Стоянов и поддръжниците му организираха митинг пред постройката на РУО - Пловдив заради отхвърли на Регионалното  ръководство да уволни директорката, която съгласно тях е направила поредност противозаконни дейности и е предизвикала вреди за 20 000 лв., които ще би трябвало да бъдат " взети " от всички данъкоплатци.

Пенчо Стоянов е преподавател от 13 години, преподава история. През лято на 2016-та година Делинова го освобождава от служба с аргумента, че не е магистър по обучение. Стоянов и околните му, обаче, са безапелационни, че уволнението в скандално и почиващо на персонална основа. 

Plovdiv24.bg ще продължи да следи историята, а всичко по тематиката - четете ТУК!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР